Image by Damir Spanic

Ministerul Educației și Cercetării Colegiul Național ”Petru Rareș”

Armata României

Proiect de atestat

Coordonator

Prof. Marius UDUDEC

                                                           

Absolvent:

 Daniel BURLACU

     Argumentarea alegerii temei

         Armata Româna este formata din trupele române conduse de către Statul Major General care se afla in subordinea Ministerului Aparării Nationale.

Am ales această tema deoarce pe viitor as vrea sa urmez o carieră militară.

         Profesia militară nu înseamnă doar manevre militare, exerciții și antrenamente. A fi militar este un mod de viață, în care se împletesc spiritul riguros, temperamentul dinamic, sacrificiul.

         Am ales o carieră militară pentru că, incă de mic, am fost impresionat de haina militară si am simtit o atracție inexplicabilă spre acest domeniu. Pe langă mândria pe care o ai stiind că faci parte din armata romană, se mai adaugă și respectul pe care il au toți ceilalti față de tine.

         De asemenea, ca militar ai, pe lângă responsabilități, și o multime de drepturi de care beneficiezi. În afara unui salariu constant crescător pe măsura evoluției în carieră și acceptabil la nivel național, ai dreptul la hrană și echipament gratuit, la medicamente și asistență medicală, la concedii și permisii, la facilități de odihnă și recuperare, la compensarea cheltuielilor pentru închirierea locuinței sau a transportului când îti desfășori activitatea în alte localități decât cele în care locuiesti, si multe alte beneficii.